Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Klassieker PSV - Ajax

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Klassieker PSV - Ajax

Vandaag staat de topper PSV - Ajax op het programma. Het is erop of eronder voor de Amsterdammers. Met nog maar drie wedstrijden voor de boeg, weet Feyenoord zijn koppositie in de eredivisie nog steeds te handhaven. Kan Ajax daar vandaag verandering in brengen? Het duel is live te volgen op NPO Radio 1.

Afgelopen donderdag stond voor Ajax ook al een cruciale wedstrijd tegen Schalke 04 op het programma. De Amsterdammers kwalificeerden zich in de verlenging voor een plek in halve finales van de Europa League.

Vandaag is misschien wel de belangrijkste wedstrijden als het gaat om de titelstrijd. Vorige week speelde PSV gelijk bij een bezoek bij ADO Den Haag. Ajax won met 5-1 in eigen huis van SC Heerenveen. Ook de koploper hield te punten in huis door met 2-0 te winnen van FC Utrecht. Lukt het PSV om roet in het eten te gooien of wint Ajax in Eindhoven en blijft het spannend in de titelrace?

Arbiter

Kevin Blom is aangesteld om de klassieker tussen PSV en Ajax te fluiten. Daarmee is hij voor de tweede keer dit seizoen de arbiter bij een duel tussen twee clubs uit de traditionele top drie. In september leidde hij ook PSV - Feyenoord.

De kraker tussen nummer drie PSV en nummer twee Ajax begint om 16.45 uur in het Philips Stadion. Frank Wielaard en Andy Houtkamp doen verslag in Langs de Lijn.

Programma eredivisie

Naast deze topper is er natuurlijk ook aandacht voor de volgende wedstrijden:

12.30 uur:
FC Utrecht - Roda JC (Ragnar Niemeijer doet verslag)

14.30 uur:
Vitesse - Feyenoord (Arman Avsaroglu doet verslag)
Sparta - ADO Den Haag (Chris Wobben doet verslag)

Volg alle wedstrijden live in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie