Binnenland

Volg de coronapersconferentie van 9 juli live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de coronapersconferentie van 9 juli live op NPO Radio 1

Nederland ging twee weken geleden bijna volledig van het slot, maar nu lijken de teugels weer iets aangehaald te worden. Door de hard stijgende besmettingscijfers ziet het kabinet zich genoodzaakt in te grijpen. Daarom geven demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge vanavond om 19.00 uur weer een persconferentie over de te nemen maatregelen. Je volgt de persconferentie live op NPO Radio 1.

Een van de maatregelen die waarschijnlijk in de persconferentie wordt aangekondigd is het stoppen met Testen voor Toegang. Dit betekent dat het nachtleven in Nederland weer volledig op slot gaat. De horeca zal dus om 24.00 uur haar deuren moeten sluiten. Ook meerdaagse evenementen waarbij de anderhalve meter niet gewaarborgd kan worden kunnen niet doorgaan.

Daarnaast spreekt het kabinet ook over maatregelen om de groepsgrootte bij evenementen te verminderen. Buiten zal er een maximaal aantal van 1000 personen toegestaan zijn, binnen ligt dit aantal op 500.

Naast de gevolgen voor de horeca kunnen de oplopende besmettingscijfers ook gevolgen hebben voor de vakanties naar het buitenland. Mocht Nederland rood kleuren op de Europese coronakaart dan heeft dit ook gevolgen voor vakantiegangers. 'Het kan zijn dat de quarantaineduur verandert, de eisen voor testen of dat je helemaal niet welkom bent.' Zo vertelde demissionair minister Kaag vanochtend. Vooralsnog heeft zij echter geen signalen dat Nederland door het Europese agentschap ECDC rood wordt gekleurd.

Je volgt de persconferentie vanavond vanaf 19.00 uur live op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie