Binnenland
AVROTROS

Volvo-rijders, Limburgers en roze auto's hebben vaakst parkeerschade

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Volvo-rijders, Limburgers en roze auto's hebben vaakst parkeerschade

Bestuurders van Volvo's, Limburgers en mensen met roze auto's lijken het meest moeite te hebben met parkeren. Dat blijkt uit het aantal schadeclaims dat de afgelopen twee jaar is gemeld bij verzekeringsmaatschappij Univé. Hoe zit het met de relatie tussen een bepaald soort schade en automerk, autokleur of regio?

Directeur van Univé Schade, Johan van den Neste, vertelt dat er per dag bij de verzekeraar ongeveer 30 meldingen binnenkomen van parkeerschade. Bovenaan het lijstje staan dus Volvo’s, Limburgers en roze auto’s, al zijn de verschillen niet heel groot.

Parkeersensoren

"Wel zien ze bij parkeerschades dat auto’s steeds vaker uitgerust zijn met allerlei sensoren, maar het lijkt alsof die niet helemaal hun werk doen. Je hoort ze wel, maar er wordt niet naar geluisterd. Juist de auto's die zo goed uitgerust zijn raken dan toch per ongeluk even een paaltje."

Dames maken vaak minder schade dan heren, zo weet Van den Neste uit eerdere studies. Maar, zegt hij: "Mannen rijden weer meer kilometers en als je het in die verhouding ziet, ligt het dus weer dichter bij elkaar."

Premie

Volvo-rijders, Limburgers en roze auto’s hoeven gelukkig niet meer premie te betalen, omdat de parkeerschades maar een heel klein deel van het totale schade palet uit. Bovendien heeft de verzekeraar met name door corona vorig jaar minder schadelast gehad.

Groningen en Friesland dienen het minst vaak parkeerschades in, evenals bestuurders van een witte auto's.

Blok&Toine

Mischa Blok en Toine van Peperstraten zoomen in op wat het nieuws voor jou betekent en zijn daarbij ook geïnteresseerd in jouw ervaringen. Maandag tot en met donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie