Achtergrond

Hoe hoog leg jij de lat? Neem af en toe een momentje voor jezelf

NTRVPRO
foto: Lennah Kosterfoto: Lennah Koster
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe hoog leg jij de lat? Neem af en toe een momentje voor jezelf

Bij de ondeugende Amsterdamse rij-instructeur Ricardo stappen elke dag studenten van prestigieuze universiteiten de auto in. Hun leven is gejaagd en de prestatiedruk ligt hoog. In de lesauto vinden ze even rust en krijgen ze door Ricardo meer zelfvertrouwen.

Luister Rijden met spierballen #2: Seher en Damon

In Rijden met spierballen #2 duikt radiomaker Lennah Koster op de achterbank van Ricardo. Deze week stapt de Turkse Seher in zijn lesauto, hij werkt bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

"Mijn werk vereist mentaal veel energie. Ik moet continu scherp zijn. Dat is waarom ik me nu even wat minder goed voel." Seher ziet veel intelligente en ambitieuze mensen om haar heen aan wie ze zich graag wil optrekken. "Ik heb nog geen vaste aanstelling, ook dat zorgt soms voor stress."

Haantje-de-voorste

Ook bij de achttienjarige Damon ligt de lat hoog. Hij wil rechter worden. "Haantje-de-voorste noemt m'n moeder mij soms. Ik wil altijd de eerste zijn die iets doet. Ik vind mezelf ambitieus, vind dat je hoog moet inzetten. Ik ben best bereid om wat vrije tijd op te geven om te zorgen dat ik later een goede en leuke baan vind."

De dromen van Seher en Damon zijn mooi, maar leiden dus ook regelmatig tot kopzorgen. Benieuwd welke adviezen Ricardo nog meer voor Seher en Damon heeft?

Volgende week

Volgende week in Rijen met Spierballen #3: Job en Kiki, die zoveel opties hebben dat ze er keuzestress aan overhouden.

Radio Doc

Radio Doc is hét documentaireprogramma van Radio 1. Met iedere zondagavond om 21.00 uur een kort en een langer verhaal over onderwerpen die mensen in Nederland bezighouden. Volg Radio Doc op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie