Achtergrond

Aan gestresste studenten: 'Jullie willen moeilijk denken, maar denk eens makkelijk'

NTRVPRO
foto: Lennah Kosterfoto: Lennah Koster
  1. Nieuwschevron right
  2. Aan gestresste studenten: 'Jullie willen moeilijk denken, maar denk eens makkelijk'

Bij de ondeugende Amsterdamse rij-instructeur Ricardo stappen elke dag studenten van prestigieuze universiteiten de auto in. Hun leven is gejaagd en de prestatiedruk ligt hoog. In de lesauto vinden ze even rust en krijgen ze door Ricardo meer zelfvertrouwen.

Rijden met spierballen 3: keuzestress bij Job en Kiki

In aflevering drie stappen Job en Kiki bij Ricardo in de auto. Ze hebben zoveel opties hebben dat ze er keuzestress aan overhouden.

Bestuursjaar, bedrijf en bul

Zo combineerde student Job zijn afstuderen met een bestuursjaar en zette hij ondertussen ook nog zijn eigen bedrijfje op. "Ik vind het soms zwaar om alles te combineren, en ook nog aandacht te hebben voor m'n vriendin en vrienden. Dat gaat weleens ten koste van mijn gemoedstoestand en slaap."

"Wat jullie allemaal willen doen is moeilijk denken, maar je moet juist makkelijk denken", adviseert Ricardo. "Je maakt het jezelf soms te moeilijk. Kijk hier: als er vier lege parkeerplekken zijn, dan zet je 'm daar gewoon neer."

Datedilemma's

Ook Kiki van 23 heeft opties te over. Niet alleen op studiegebied, maar ook als het om daten gaat. "Ik weet nog niet wat ik ervan vond", weifelt ze over de date die ze de avond voor haar rijles had. "Hoe is het met die jongen van de sportschool dan?" vraagt Ricardo. "Oh! Die! Die heb ik niet meer gezien."

Radio Doc

Radio Doc is hét documentaireprogramma van Radio 1. Met iedere zondagavond om 21.00 uur een kort en een langer verhaal over onderwerpen die mensen in Nederland bezighouden. Volg Radio Doc op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie