Naar homepage
Achtergrond

Poëzie is net als kaas maar niet cheesy

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Poëzie is net als kaas maar niet cheesy

Is poëzie stoffig en elitair? Zijn gedichten niet hopeloos ingewikkeld en oubollig? Nee, zegt het dichtersduo Kila & Babsie. Met hun poëzie-doe-boek Woorden Temmen willen Kila van der Starre en Babette Zijlstra afrekenen met de hardnekkige vooroordelen die er over het genre bestaan. Ze vertellen er over in De Nieuws BV.

"Mensen denken vaak dat poëzie wordt geschreven door mannen, vooral oude mannen of door dichters die al dood zijn. Dat is wat we heel vaak horen. Wij proberen dan altijd het tegendeel te bewijzen."

Middelbare school

Bij Kila en Babette is de liefde voor de poëzie begonnen op de middelbare school. "Daar hadden we een poëzie-project van Tjitske Jansen. Zij kwam bij ons op school en wij werden uitgekozen voor een masterclass van haar. We lazen haar poëzie en dachten jeetje dit is geschreven door een jonge vrouw, het gaat over hele actuele zaken, het rijmt niet en het is gewoon heel erg leuk. Door dat project en door haar poëzie zijn we zelf gaan dichten."

Quote

Poëzie is net als kaas

Kaas

Hun belangrijkste les voor poëzie-sceptici? "Onze belangrijkste les is dat het net zo is als mensen zeggen: ik hou niet van kaas, maar je hebt camembert, je hebt brie, je hebt Emmentaler. Je kan niet zeggen ik hou niet van poëzie, want er bestaan zoveel verschillende poëzie, dat er sowieso iets tussen zit wat jou aanspreekt. Blijf gewoon lezen."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie