appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL Opiniemakers
STER Advertentie

'Ooit aten we dieren: De toekomst zal veganistisch zijn'

ANP
woensdag 10 juli 2019 | VPRO | Redactie Nooit Meer Slapen Twitter

Roanne van Voorst is schrijver en antropoloog. Ze schrijft over sociaal-maatschappelijke vraagstukken, duurzaam leven en de toekomst van onze planeet. In haar nieuwe boek Ooit aten we dieren kijkt ze vanuit de toekomst naar nu.

InNooit Meer Slapendeelt Roanne van Voorst haar favoriete fragmenten en grootste inspiratiebronnen:

Van Voorst onderzoekt waarom we het normaal vinden om dieren te eten. "Grappig. We denken nu dat het noodzakelijk is, en natuurlijk. Maar eigenlijk is het een gebruik waarin we zijn gaan geloven. Culturen zijn net zo fluïde als tradities: ze veranderen de hele tijd."

Ze is geen boze veganist die alles en iedereen die wél vlees eet, afkeurt. "Ik ben wel wat neutraler dan een activist. Ik ben echt een onderzoeker. Ik heb ook niet alle antwoorden en ik vind het soms ook ingewikkeld. Maar ik neem wel stelling in."

Ik vind het doodschieten van scharrelende zeehonden niet zo zielig. Maar al die varkens in kleine hokjes, dát vind ik zielig.

Roanne van Voorst, schrijver

Meer kunst en cultuur?

Nooit Meer Slapen is het cultuurprogramma van de VPRO. Elke maandag- tot en met vrijdagnacht tussen 00.00 en 02.00 uur hoor je diepgravende gesprekken over cultuur, literatuur, film, muziek, theater en kunst op NPO Radio 1. Terugluisteren? Dat kan uiteraard via de podcast.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1