appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Man ingereden op politie-auto in Amsterdam

ANP
vrijdag 11 september 2020 | NOS | Redactie

In Amsterdam is op het Muntplein een busje meerdere keren ingereden op een politie-auto waar agenten inzaten, meldt de politie op Twitter. Daarna is de verdachte weggereden en heeft daarbij twee politiemotoren overreden. Op de motoren zaten geen bestuurders.

Woordvoerder Jelmer Geerds legt uit wat er precies gebeurd is

Het busje van de verdachte vloog bij de aanrijding met de politiemotoren in brand. "We hebben de verdachte er voor zijn eigen veiligheid uitgehaald, maar daarbij hadden we wel pepperspray nodig", zegt politiewoordvoerder Jelmer Geerds in het NOS Radio 1 Journaal.

De politie heeft ook geschoten, maar de verdachte bleef ongedeerd. Hij is aangehouden. Het is niet duidelijk waarom hij op de agenten inreed. Welk letsel de agenten hebben opgelopen wordt onderzocht. 

Liever luisteren?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1