appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Malieveld vol met bouwvoertuigen

ANP
woensdag 30 oktober 2019 | NOS | redactie

Het Malieveld in Den Haag staat vol met bouwvoertuigen. Betogers willen laten zien welk materieel er volgens hen allemaal stil komt te staan door de milieuregels van de regering.

De actievoerders willen aandacht vragen voor de gevolgen van de milieuregels van het kabinet. Het gaat dan vooral om de stikstofregels en de deze zomer ingevoerde norm voor hardnekkige chemische stoffen in de grond, de zogeheten PFAS-norm.

Programma

Het officiële programma begint rond 10.00 uur en duurt tot ongeveer 14.00 uur. Ook in de uren daarna is het vermoedelijk nog druk op het Malieveld.

Verschillende ministers en Kamerleden zullen de demonstratie bezoeken. Henk Wijngaard en Bertus Staigerpaip verzorgen muzikale optredens.

Verslaggever Roel Pauw volgde een groep bouwers die vanuit Kerkrade naar het Malieveld trok.

Bouwvakkers vanuit Kerkrade onderweg naar Den Haag

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1