appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 20 november

Het kabinet moet zestigplussers en kwetsbare groepen voorrang geven bij vaccinatie

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Mensen boven de zestig jaar en ernstig zieke mensen zouden een coronavaccin als eersten moeten krijgen. Dat adviseert de Gezondheidsraad aan het kabinet.

Ook zorgmedewerkers die in contact staan met patiënten zouden voorrang moeten krijgen. Volgens het adviesorgaan wordt op deze manier de meeste gezondheidswinst behaald. 

Maar critici plaatsen daar vraagtekens bij. Zij vinden dat mensen die een hoger risico lopen om anderen te besmetten, zoals jongeren, voorrang moeten krijgen. Zo dring je de verspreiding van het virus terug. Anderen vinden dat mensen in vitale beroepen, zoals politieagenten en leraren, een vaccin als eersten moeten krijgen.

Ben je het eens met het advies van de Gezondheidsraad? Of vind jij dat andere groepen – waar je zelf mogelijk ook tot behoort – voorrang moeten krijgen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1