appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

donderdag 17 januari

Het is de hoogste tijd om ons voedingspatroon drastisch te veranderen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Een betere wereld begint op je bord. Als we de aarde in 2050 leefbaar willen houden dan moeten we ons voedingspatroon radicaal veranderen. Dat is de conclusie van een rapport dat vandaag verschijnt in het gezaghebbende medische tijdschrift The Lancet.

Als we niets doen wordt de aarde volgens de auteurs onleefbaar. Ons huidige voedingssysteem is slecht voor zowel onze gezondheid als het milieu, stellen ze. Overvoeding – twee miljard mensen lijden daar aan – zorgt obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Bovendien leidt de huidige voedselproductie tot opwarming van de aarde en het verlies aan biodiversiteit.

Dus moeten we van de onderzoekers stoppen met het eten van rood vlees en de consumptie van kip, vis en zuivel, suiker en vet minderen. In plaats daarvan moeten we inzetten op groenten, granen, noten en fruit.

Bent u het met de onderzoekers eens, moeten we onze eetgewoonten omgooien? Of wordt het leven dan wel heel erg zoutloos en zonder jus?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1