Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten ons de komende jaren neerleggen bij verkeerschaos'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten ons de komende jaren neerleggen bij verkeerschaos'

'De Van Brienenoordbrug is nu een metafoor voor een vastlopend Nederland, dat verzuipt in bureaucratie.' Het zijn klare woorden van Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland. Want er dreigt instortingsgevaar, en met uitstel van onderhoud ook nog gigantische files tussen Breda en Leiden en de rest van de metroolpoolregio Rotterdam-Den Haag.

Een desastreus besluit voor miljoenen automobilisten en de Nederlandse economie, schrijven de burgemeesters van de regio eensgezind in een brandbrief aan de informateurs.

En dat is natuurlijk niet het enige knelpunt op de Nederlandse wegen. En het zal niet snel minder worden; want we zijn nog steeds onze auto niet uit te slaan...

Onze stelling: We moeten ons de komende jaren neerleggen bij verkeerschaos

Maak je je zorgen om de stand van onze wegen? Hekel je het gebrek aan besluitvorming bij de politiek over belangrijke en pijnlijke beslissingen over het herstel van onze infrastructuur? Of neem je de files en verkeerschaos voor lief? En denk je misschien moeten we ook onze woon-werk-gewoontes rigoureus aanpassen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie