appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

dinsdag 16 oktober

Het kabinet houdt terecht vast aan de investering van 1,9 miljard in het bedrijfsleven

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

En dan heb je opeens toch 1,9 miljard over als Nederlandse overheid nu de dividendbelasting toch niet wordt afgeschaft. Waar besteed je dat dan aan?

Aan de zorg waar iedereen op zijn tandvlees loopt? Aan het onderwijs, om de 4-daagse schoolweek of de megaklassen te voorkomen? Aan maatregelen voor de verbetering van ons klimaat om te voorkomen dat straks onze dijken niet breken? Aan kunst en cultuur? Aan armoedebestrijding?

Nee.

We besteden het tóch wel aan de ondernemers. Maar nu aan alle ondernemers. Zij krijgen voordelen en dat zal onze economie stimuleren, aldus dit kabinet. En dat is uiteindelijk beter voor iedereen. Is het goed dat het kabinet vasthoudt aan de bestemming van het geld voor het bedrijfsleven? Of wil Rutte hiermee gezichtsverlies voorkomen?

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1