appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

dinsdag 26 juni

We moeten elkaar vaker aanspreken op hufterig gedrag

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Eén op de vijf Nederlanders voelt zich respectloos behandeld. Bij jonge vrouwen is dat zelfs één op drie. Dat blijkt uit de veiligheidsmonitor van het CBS. Hoewel de cijfers dalen en meerdere tegenmaatregelen genomen worden, zoals het ‘sisverbod’ in Rotterdam, is er nog steeds veel werk aan de winkel.

Wat kunnen wij bijvoorbeeld doen om hufterig gedrag uit het straatbeeld te laten verdwijnen? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1