Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Prinsjesdag hoeft geen publiekstrekker te zijn'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Prinsjesdag hoeft geen publiekstrekker te zijn'

Prinsjesdag verliest aan populariteit. Er wordt gewerkt aan een plan om de opening van het parlementaire jaar, traditioneel op de derde dinsdag van september, weer een publiekstrekker te maken. Er komt namelijk steeds minder publiek op af. Volgens betrokkenen ligt de focus ook te veel op veiligheid en logistiek.

Een ontmoeting tussen de koning en publiek en de mogelijkheid in debat te gaan met Kamerleden. Foodtrucks en optredens, in de sfeer van de concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. Is dat nou wat deze dag nodig heeft ?

Daarom is de stelling: Prinsjesdag hoeft geen publiekstrekker te zijn

Ga jij wel eens naar Den Haag op Prinsjesdag? Moet die dag opgeleukt en een soort tweede Koningsdag worden? Of zijn er andere zaken waar we het geld beter aan kunnen uitgeven?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie