appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

vrijdag 5 januari

Uitstel opening Lelystad Airport brengt het vertrouwen in de overheid weer terug

Vandaag te gast: Steven van der Heijden, CEO van Corendon

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De ChristenUnie wil dat de opening van Lelystad Airport met een jaar wordt uitgesteld. Het vliegveld zou daardoor niet in 2019, maar in 2020 opengaan om vakantievluchten van Schiphol over te nemen.

In Gelderland, Flevoland en Overijssel zijn veel protesten tegen de opening van de luchthaven. Veel bewoners zijn bang voor de gevolgen voor het milieu en voor geluidsoverlast. Volgens Tweede Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie hebben veel mensen het gevoel dat het besluit rond Lelystad Airport met stoom en kokend water er doorheen wordt gedrukt.

"Het vertrouwen in de overheid is hierdoor onder het nulpunt gedaald", zegt Bruins. Volgens hem is uitstel van de opening noodzakelijk om een zorgvuldig proces op gang te brengen en om het vertrouwen in de overheid te herwinnen. 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1