appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

dinsdag 19 december

Het is een goede zaak dat flexwerk duurder wordt voor de werkgever

Vandaag te gast: Lodewijk Asscher, politiek leider Partij van de Arbeid

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Een gezamenlijk voorstel vandaag van de linkse oppositie: maak de premie voor flexwerk vier keer zo hoog als voor werknemers met een vaste baan. Zo wordt flexwerk duurder en moeten werkgevers worden ontmoedigd veel mensen op een tijdelijk contract aan te nemen.

Ook het kabinet wil overigens dat tijdelijke arbeid duurder wordt, maar is minder ruimhartig in het uitbetalen van een uitkering als dat flexwerk ophoudt. Is dit een goed idee? Werkgevers roepen altijd dat ze een ‘flexibele schil’ nodig hebben voor tijden dat het minder goed gaat en om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen in de economie. Aan de andere kant is het grote aantal flex-contracten veel Nederlanders een doorn in het oog.

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1