Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We doen te weinig om de kloof tussen arm en rijk te overbruggen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We doen te weinig om de kloof tussen arm en rijk te overbruggen'

De rijkste en armste Nederlanders ontmoeten elkaar steeds minder. Dat blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Het langs elkaar heen leven werkt volgens de onderzoekers kansenongelijkheid in de hand en is bovendien niet bevorderlijk voor het onderlinge begrip.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: We doen te weinig om de kloof tussen arm en rijk te overbruggen.

Hoeveel contact heb jij buiten je eigen bubbel en hoe belangrijk vind je dat? Kom je genoeg mensen tegen in je woonwijk of op het schoolplein? Doe je er zelf wat aan of ligt de oplossing volgens jou bij de overheid, die meer beleid moet maken - bijvoorbeeld voor de woningmarkt - om mensen van verschillende rangen en standen samen te laten leven?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie