appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

vrijdag 21 juli

We moeten Londen een beetje meer tijd gunnen voor de Brexit

Vandaag te gast: Hans Hoogervorst, oud-minister, voormalig waakhond van de financiële markten en tegenwoordig de mondiale regelmeester voor accountants in Londen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De onderhandelaars van Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben de tweede week van omzichtig en verbaal touwtrekken erop zitten. Kleine stapjes vooruit, maar over de grote punten van twist – de erkenning van het Europese Hof, de rechten van EU-burgers in het Verenigd Koninkrijk en de tientallen miljarden aan uitkoopsom die Londen moet betalen – zijn ze nog geen stap dichterbij.

De onderhandelaars praten onder tijdsdruk en naar verluidt heeft de Britse regering nog niet het begin van een idee hoe uit deze gordiaanse knoop te komen. Al was het maar omdat de Britse politiek hopeloos is verdeeld. Eigen schuld, dikke bult? Of is het ook in ons belang de Britten niet het vel over de neus te willen halen? Misschien komen ze dan zelfs wel terug op hun vertrek, is de hoop van sommigen.

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1