Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is triest dat er extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn tijdens de dodenherdenking'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is triest dat er extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn tijdens de dodenherdenking'

Er zijn extra veiligheidsmaatregelen aangekondigd voor de Nationale Herdenking op 4 mei. Er mogen veel minder mensen op de Dam en wie komt moet gefouilleerd worden. Aanleiding is, volgens burgemeester Halsema, de toegenomen spanning in de maatschappij. Zowel de politie als de NCTV hebben aanwijzingen dat er op 4 mei een kans is op spontane protestacties en verstoringen.

Daarom praten we vandaag over de stelling: Het is triest dat er extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn tijdens de dodenherdenking

Sta je altijd stil bij de Nationale Herdenking en ben je geraakt door de noodzaak van de extra maatregelen? Ben je betrokken bij een herdenking op 4 mei elders in het land en maak je je zorgen? Of concentreer je je liever op waar de dag voor staat en waar mensen elkaar wél weten te vinden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie