appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

maandag 15 mei

We nemen cybersecurity nog altijd niet serieus genoeg

Vandaag te gast: Ronald Prins, beveiligingsexpert, cyberveiligheidsbedrijf Fox-IT

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Een ongekende mondiale cyberaanval, afgelopen weekend, die 150 landen in meer of mindere mate trof met ransomsoftware, gijzelsoftware dusZelfs de baas van Europol heeft zoiets nog nooit op deze schaal gezien. En we zijn er vermoedelijk nog niet mee klaar. Want opnieuw zijn er waarschuwingen, nu ook van de politie.

Juist vandaag komen de conclusies ook naar buiten van een groot onderzoek naar cybersecurity in Nederland, in opdracht van de overheid. Wat blijkt: We roepen wel dat cybersecurity een prioriteit is, maar we trekken er de portemonnee niet voor open. We hebben het organisatorisch best goed voor elkaar, maar te weinig mensen en middelen om alle goede bedoelingen ook om te zetten in daden. Intussen roepen de instanties en deskundigen iedereen vandaag op om geen onbekende mails te openen, de bijlagen al helemaal niet en updates direct te downloaden.

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1