Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het uitstellen van het gasbesluit is funest voor het vertrouwen van de Groningers'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het uitstellen van het gasbesluit is funest voor het vertrouwen van de Groningers'

Toch nog wat koudwatervrees in de Eerste Kamer: het besluit over het definitief dichtdraaien van de gaskraan in Groningen is uitgesteld.

De Tweede Kamer ging vorige maand nog met 146 van de 150 stemmen akkoord met het plan om het Groningenveld voorgoed te sluiten. Maar in de Eerste Kamer is men een stuk minder resoluut. Een aantal partijen wil eerst meer informatie over de leveringszekerheid van gas. "Dit was geen goede dag voor het vertrouwen van Groningers in de Haagse politiek", aldus commissaris van de Koning René Paas.

Daarom praat ik over de stelling: 'Het uitstellen van het gasbesluit is funest voor het vertrouwen van de Groningers'

Woon je in Groningen en dacht je ook dat dit een verlate 1 april-grap was? Ben je boos, verbijsterd, cynisch? Of zeg je: dit is nu eenmaal de taak van de Eerste Kamer? Als de putten dichtgestort worden met beton is er geen weg terug, dus logisch dat de Kamerleden weloverwogen beslissingen willen maken. Of is daar tijd genoeg voor geweest en moet er nu doorgepakt worden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie