appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

dinsdag 9 mei

Politie en justitie moeten meer middelen krijgen om internetcriminaliteit aan te pakken

Vandaag te gast: Martijn Egberts, Landelijk Officier van Justitie Cybercrime

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het Openbaar Ministerie worstelt met de opsporing van internetcriminaliteit. Weliswaar zijn vorig jaar meer gecompliceerde zaken onderzocht, maar dat leidde tot minder aanhoudingen dan justitie had gewild. Een paar weken terug sloegen grote bedrijven nog alarm: Nederland verliest miljarden door digitale aanvallen en is niet klaar voor de toekomst. Er is veel meer geld en aandacht nodig om onze welvaart en ons welzijn te beschermen, aldus de betreffende bedrijven.

Tegelijkertijd geeft het kabinet de overheid al meer bevoegdheden om cybercrime aan te pakken. Is het probleem zo groot dat het water over de schoenen loopt? Zijn er te weinig gekwalificeerde speurneuzen te krijgen? Kortom: waar ligt het aan? In deze tijd van door buitenlandse overheden aangestuurde hackers zou je toch zeggen dat het beschermen van onze democratie en rechtsstaat ook op dit terrein prioriteit zou moeten hebben.

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1