Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het herinvoeren van 130 km per uur zou een domme zet zijn'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het herinvoeren van 130 km per uur zou een domme zet zijn'

De vier formerende partijen zijn serieus aan het onderzoeken of de maximumsnelheid overdag weer terug kan naar 130 kilometer per uur. Dat melden verschillende bronnen aan het AD.

Vier jaar geleden bracht kabinet-Rutte III de snelheid terug naar 100 km/h om de broodnodige stikstofruimte vrij te maken voor het bouwen van nieuwe woningen en wegen. Uit onderzoek blijkt dat dit de stikstofuitstoot op papier maar met hooguit 0,2 procent omlaag brengt. Wél een hoognodige 0,2 procent meldt stikstofminister Van der Wal.

Daarom vandaag de stelling: Het herinvoeren van 130 km per uur zou een domme zet zijn.

Wat vind jij? Ben je blij dat de formerende partijen hier werk van aan het maken zijn? Of heb je die lagere maximumsnelheid al lang geaccepteerd en zouden de formerende partijen zich over andere zaken moeten buigen? We zijn benieuwd naar je mening!

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie