appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

dinsdag 25 april

Een overgang naar een groene economie gaan wij allemaal voelen in de portemonnee

Vandaag te gast: Pier Vellinga, klimaatdeskundige Wageningen University

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

"Ik had van negentig professoren wel wat meer denkkracht verwacht. Dat was de reactie van de VVD vandaag op de open brief van gisteren, waarin die negentig wetenschappers pleiten voor een radicale ommezwaai naar een groenere economie. Kolencentrales dicht, belasting op CO2, kilometerheffing en een speciale ‘groene’ minister. Waar blijft de innovatie, in plaats van al die extra belastingen? Dat vragen de liberalen zich af.

Bovendien zouden met name de lagere inkomens naar verhouding meer gaan betalenhoewel het Planbureau voor de Leefomgeving dat wat nuanceert. En dat is geen fijn nieuws tijdens een kabinetsformatie. Overigens voorzag een van de formatiepartijen al tijdens de campagnes dat een energietransitie niet zonder extra lasten kan, maar GroenLinks wil dat dan onder meer compenseren met zwaardere belastingen voor de hogere inkomens. En dat wil de VVD van zijn levensdagen niet meer. 

 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1