appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

donderdag 13 april

We moeten buitenlandse investeerders niet wegjagen maar juist welkom heten

Vandaag te gast: Mathijs Bouman, journalist en econoom

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Opnieuw een Nederlands beursgenoteerd bedrijf dat een vijandige buitenlandse overname moest afslaan. Nu weer frisdrankenfabrikant Refresco, vooral bekend van kinderdrankjes. Eerder moesten ook Unilever en AkzoNobel grijpgrage aandeelhouders of investeringsfondsen met de nodige moeite en gedoe buiten de deur houden. 

Moet en zo ja kan de regering daar een stokje voor steken? Ja hoor, dat zou heel normaal zijn, zei de topman van ASML laatst nog in het programma Buitenhof. Nou, nee, daar gaat het bedrijfsleven echt zelf over, zegt demissionair minister Kamp van Economische Zaken. Zeker wel, zei zijn collega Jeroen Dijsselbloem van Financiën. “We moeten die bedrijven beschermen tegen aasgieren en hyena’s die klaar staan je bedrijf kapot te maken.” 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1