appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Erben en Patrick: het omgekeerde zwarte gat van Dirk Kuyt

ANP
maandag 14 mei 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter
Afbeelding

Het is vandaag precies één jaar geleden dat Feyenoord de landstitel won. Tijdens de kampioenswedstrijd in de Kuip werd Heracles verslagen. Dirk Kuyt scoorde maar liefst drie keer. "Mooier kan je een sportboek niet sluiten", zegt Patrick Lodiers. En dan beland je volgens Erben Wennemars in het omgekeerde zwarte gat.

De topsport cocon

Erben herkent het wel, je stopt en gelijk komt alles op je af: "Er moet een documentaire gemaakt worden, een boek geschreven worden want in één keer heb je tijd. Je hebt jaren als topsporter in een cocon geleefd, alles gaat voor de prestatie, en als je stopt valt dat weg. De structuur is weg en dan kan je opeens voor andere dingen gaan interesseren."

De laatste wedstrijd tegen Heracles was fantastisch, maar was dat wel het hoogtepunt?

Erben Wennemars

Het oude en nieuwe testament

Maar Kuyt kon zijn adrenaline ook niet echt kwijt. "Hij miste die wedstrijd, de opbouw er naartoe: die energie kwijtraken", zegt Patrick. Erben heeft daar een verklaring voor: "Hij wilde stoppen op zijn hoogtepunt. Dat was natuurlijk fantastisch en dat staat ook in zijn boek. De laatste wedstrijd tegen Heracles was fantastisch, maar was dat wel het hoogtepunt?"

Over een paar jaar, als Kuyt misschien al een tijdje trainer is en terugkijkt op deze periode vraagt Erben zich af, "zou je dan nog wel hetzelfde schrijven? Ik denk het niet, ik denk dat je dan al de goede trainer bent, nog een beetje wijzer en dan kijk je anders terug op deze periode. Misschien is dat nog wel een beter moment om dit boek te schrijven." Volgens Patrick moet hij het dan nog maar een keer doen: "Het oude en het nieuwe testament van Dirk Kuyt, dat is toch geweldig."

In De Nieuws BV belden Erben en Patrick hem op op:

In gesprek met Dirk Kuyt

Luister hier het gesprek tussen Erben en Dirk Kuyt terug. Erben Wennemars is elke maandag tussen half 2 en 2 te horen op NPO Radio 1 in De Nieuws BV.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1