Sport
NOS

Opnieuw puntverlies voor Vitesse

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Opnieuw puntverlies voor Vitesse

Vitesse heeft na de nederlaag van vorige week bij PEC Zwolle opnieuw puntenverlies geleden. Het bleef tegen sc Heerenveen steken op 1-1.

Vitesse moest het stellen zonder Armando Broja, die positief testte op corona. Oussama Darfalou was zijn vervanger in de basisopstelling van de Arnhemmers. Vitesse hoefde bepaald niet geweldig te spelen om een overwicht op te bouwen. En al leverde dat weinig kansen op, de 1-0 ruststand was verdiend. Uit een aanval met een hoofdrol voor Oussama Tannane kwam de bal met wat geluk bij Darfalou, die van dichtbij eenvoudig het net vond.

Op zoek naar winst

De eerste goede Friese aanval kwam pas na rust en leverde de 1-1 op: Sherel Floranus scoorde uit een dubbele rebound. Beide ploegen gingen op zoek naar de winst. De bezoekers waren daar het dichtst bij. De Zweed Benjamin Nygren kon vrij uithalen, maar schoot recht op doelman Remko Pasveer af.

Vitesse staat nu op vier punten achterstand van Ajax tweede. PSV kan er vandaag voorbij, als het om 16.45 uur wint van FC Utrecht. Feyenoord kan op gelijke hoogte komen bij winst op VVV-Venlo. Ook Willem II-Sparta Rotterdam wordt gespeeld, om 14.30 uur. En om 20.00 uur is er nog FC Twente-AZ. Alle wedstrijden zijn te volgen op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie