Vitesse na rust langs Fortuna Sittard

2. Vitesse na rust langs Fortuna Sittard

Vitesse heeft thuis met 2-0 gewonnen van Fortuna Sittard, dat lang kon hopen op een punt. In de tweede helft ging de ploeg uit Arnhem er overheen.

Fortuna had de zaken achterin op orde en bleef ondanks een stevig overwicht van Vitesse lang schadevrij. Voor rust was Matúš Bero wel dicht bij de 1-0 na een mooi boogballetje van Oussama Tannane en schoot Armando Broja in kansrijke positie hard naast.

Dode spelmomenten

Fortuna beperkte zich voornamelijk tot verdedigen, al kreeg Emil Hansson plots een grote kans; hij wist keeper Remko Pasveer net niet te omspelen. Vitesse had twee dode spelmomenten nodig om de zege binnen te halen. Oussama Darfalou kopte uit een corner van Tannane raak en Broja deed hetzelfde uit een vrije trap, ook van Tannane.

Andere wedstrijden

Vitesse staat nog altijd op de tweede plaats in de Eredivisie, op twee punten achterstand van koploper Ajax. Nog vier wedstrijden staan vandaag op het programma. Om 14.30 uur spelen Feyenoord en FC Utrecht tegen elkaar. Ook FC Groningen-Willem II wordt op dat tijdstip gespeeld. 16.45 uur is het de beurt aan Heracles Almelo en AZ. PSV speelt om 20.00 uur nog tegen Sparta Rotterdam. Alle wedstrijden zijn te volgen op NPO Radio 1.