appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Ontmoetingen met Maradona

Getty Images
donderdag 26 november 2020 | EO | NOS | Floris van Hoorn

Diego Armando Maradona laat een schat aan verhalen achter. Hij geldt als een van de grootste voetballers ooit, sommigen zijn ervan overtuigd dat hij zelfs op eenzame hoogte staat. En als je dan zo iemand ontmoet blijft je dat voor altijd bij. Diverse Nederlanders spraken daarover in Langs de Lijn En Omstreken.

Volleybalster Irene Pelser, nu Irene Buijs-Pelser, ontmoette Maradona in 1992 op Sportcentrum Papendal waar hij met Barcelona op trainingskamp was en de Nederlandse volleybalselectie zich voorbereidde op het WK.

Irene Buijs-Pelser

Jos Lenssen ontmoette Maradona in 2017 toen hij als trainer van FC Fujairah naar Mierlo kwam. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten had in het Brabantse dorp een trainingskamp belegd gedurende drie weken. De Argentijnse voetballegende ging al na twee dagen naar de plaatselijke Hema om een rookworst aan te schaffen en een pyjama.

Maradona in Mierlo

In 1979 speelde Nederland een interland tegen Argentinië die de revanche moest worden voor de verloren WK-finale. Het was een van de eerste keren dat de wereld echt kennismaakte met het fenomeen. Johnny Rep speelde voor Nederland mee en ruilde na afloop zijn shirt met hem.

Maradona en Johnny Rep

Raymond Bouwman zou Maradona in 2001 ontmoeten voor een documentaire die hij over de middenvelder zou maken. Maar de ontmoeting ging uiteindelijk niet door omdat Pluisje meer bezig was met de vrouwen dan met zijn agenda. Een jaar later kwam het goed en trof de documentairemaker hem in een ontwenningskliniek op Cuba.

Maradona en Raymond Bouwman

Arie Haan was de coach van VFB Stuttgart dat in 1989 de finale van de UEFA-cup speelde tegen Napoli. Daar was Maradona de grote ster. Het leverde de Italianen de beker op en Arie Haan kon alleen maar bewonderend toekijken.

Maradona en Arie Haan

 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1