Sport
NOS

Loting EL: AZ treft Napoli PSV ontmoet PAOK, Feyenoord tegen CSKA

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Loting EL: AZ treft Napoli PSV ontmoet PAOK, Feyenoord tegen CSKA

AZ treft in de groepsfase van de Europa League Napoli, Real Sociedad en Rijeka uit Kroatië. Dat is het resultaat van de loting vanmiddag op het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon.

PSV werd door de voormalig Italiaans international Ciro Ferrara gekoppeld aan PAOK Saloniki, Granada en Omonoia FC.

Feyenoord moet het in de groepsfase opnemen tegen CSKA Moskou, Dinamo Zagreb en Wolfsberg uit Oostenrijk.

PSV, AZ en Feyenoord vormen dit seizoen samen met Ajax tot de Nederlandse afvaardiging in Europa. Ajax werd donderdag bij de Champions League-loting gekoppeld aan Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland.

Feyenoord plaatste zich vorig seizoen als nummer 3 van de afgebroken competitie direct voor de groepsfase van het tweede clubtoernooi in Europa.

AZ slaagde er niet in als nummer 2 van de eredivisie de derde voorronde van de Champions League door te komen. De Alkmaarse club kreeg nog wel een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

PSV verzekerde zich donderdagavond in Noorwegen van een flinke verlenging van het Europese avontuur. De ploeg van trainer Roger Schmidt won in de play-offs met 2-0 van Rosenborg.

Start 22 oktober

De eerste speelronde wordt op 22 oktober gespeeld. Net als in de Champions League wordt de groepsfase van de Europa League vanwege de door de coronacrisis overhoop gegooide kalender versneld afgewerkt. De zes speelrondes zijn op 22 en 29 oktober, 5 en 26 november en 3 en 10 december.

Vrijdagavond wordt het speelschema bekend gemaakt.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie