appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Zwarte Prietpraat
STER Advertentie

Ingelast Voetbalforum: Hoe nu verder met de eredivisie?

Pro Shots
woensdag 22 april 2020 | NOS | NOS Sport

Tot 1 september wordt er door het coronavirus niet gevoetbald. Zoveel is duidelijk. Maar verder zijn er vooral nog veel vragen uit de voetballerij. Wie wordt er uitgeroepen tot kampioen? Welke ploegen gaan Europa in? Wie degradeert er? 

In een speciaal Voetbalforum van Langs de Lijn En Omstreken proberen we antwoorden op die (en nog veel meer) vragen te krijgen met hulp van NOS-commentator Arman Avsaroglu en AD-journalist Sjoerd Mossou. 

Wat te doen met de eindstand?

Die twee bogen zich allereerst over de scenario's wat betreft de eindstand van de competitie. Samen met oud-speler en huidig jurist Keje Molenaar gingen ze in discussie. 

Hoe nu verder met de eredivisie?

Wat te doen met de topscorer?

Betekent het einde van de competitie automatisch dat Steven Berghuis en Cyriel Dessers met allebei vijftien goals worden uitgeroepen tot topscorer van Nederland?

Laatstgenoemde hoopt uiteraard van wel. En zijn ploeggenoten waarschijnlijk ook, want hij had hen iets lekkers beloofd, vertelde de Belg. 

Is Cyriel Dessers nu topscorer?

Jaloers op Duitsland

Daarna werd er met een jaloerse blik geluisterd naar het verhaal van correspondent Wouter Zwart, die vertelde dat de Duitse voetbalcompetitie begin mei alweer wordt hervat.

Weliswaar achter gesloten deuren, maar in de Bundesliga gaat er weer gevoetbald worden. Dat zorgt toch voor vraagtekens bij Avsaroglu en Mossou. 

 

Voetbalforum: In Bundesliga gaat bal weer rollen

Wat gaat het allemaal kosten?

Volgens sportmarketeer Bob van Oosterhout lopen de kosten van de coronacrisis in de voetbalwereld al op tot honderden miljoenen euro's.

Hij maakt zich zorgen voor volgend seizoen en denkt dat er weleens clubs kunnen gaan omvallen. 

De financiele gevolgen van het stopzetten van de eredivisie

Heimwee naar Ziyech

Tot slot werd er ook gepraat over voetbal. Want het einde van dit seizoen betekent ook het einde van Hakim Ziyech bij Ajax. De spelmaker vertrekt naar Chelsea.

Maar er is ook positief nieuws, want Dick Advocaat blijft nog een jaartje trainer in de eredivisie. Hij tekende voor een extra seizoen bij Feyenoord. 

Voetbalforum: Nu al heimwee naar Ziyech

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1