appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Sjaak Polak vindt het jammer dat hij niet bij de mannen van ADO aan de slag kon

De Perstribune
zondag 23 februari 2020 | MAX | Michaël Roele

Oud-voetballer Sjaak Polak is recent benaderd om assistent-trainer bij de mannen van ADO Den Haag te worden, maar dat ging uiteindelijk toch niet door. "Natuurlijk ben je er teleurgesteld over, maar daar moet je heel snel overheen." Polak gaat nu vol goede moed verder als hoofdtrainer van de vrouwen van ADO.

Sjaak Polak op De Perstribune

Dat zei Sjaak Polak zondag op De Perstribune van MAX. Deze week verscheen zijn biografie Even Serieus van de hand van Rick van Leeuwen. Polak is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van de vrouwen van ADO. Momenteel bezetten zij de 5e plaats in de Eredivisie voor vrouwen.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Polak ziet dat ADO-trainer Alan Pardew het moeilijk heeft

‘Cultvoetballer’

Sjaak Polak was tijdens zijn voetbalcarrière een betrouwbare linkerverdediger en -middenvelder. Hij speelde jarenlang voor clubs als Excelsior, Twente, Sparta en ADO. Polak groeide uit tot ‘cultvoetballer’, met name door zijn interviews na de wedstrijden. Zijn hoogtepunt als speler was het winnen van de KNVB beker met FC Twente in 2001. In de halve finale nam hij de beslissende penalty en in de finale in De Kuip wisten de Tukkers PSV te verslaan na penalty’s.

Polak staat ook bekend om zijn anekdotes over onder meer voetbalhumor in de kleedkamer. Van de week heeft hij ervaren dat in het vrouwenvoetbal ook een gezonde dosis voetbalhumor te vinden is want zijn speelsters pakten hem terug. “Mijn hele tas zat vol met tampons.”

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Polak: 'Mijn tas zat vol met tampons'

Het boek Even Serieus over Sjaak Polak ligt nu in de boekhandel.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1