Feyenoord schiet niets op met gelijkspel in Groningen

2. Feyenoord schiet niets op met gelijkspel in Groningen

In Groningen is Feyenoord er niet in geslaagd de weg naar boven te vinden. Voor de zesde keer dit seizoen resulteerde een gelijkspel. De Rotterdammers staan nu gedeeld negende met de tegenstander van vandaag, FC Groningen.

Groningen won de afgelopen vier thuiswedstrijden. Daar is nu door Feyenoord een stokje voor gestoken. De thuisploeg leek het treffen in de eerste helft onder controle te krijgen, maar uit een counter opende Luis Sinisterra beheerst de score. Groningen zocht daarna de aanval en Ahmed El Messaoudi kopte bijna raak.

Het aandringende Groningen kwam in de tweede helft uit een penalty van Samir Memisevic verdiend op 1-1. Feyenoord kwam slechts af en toe onder de druk uit, maar gaf geen grote kansen weg. In het laatste kwart veranderde het beeld nauwelijks, al kopte Steven Berghuis in blessuretijd Feyenoord bijna naar 1-2. Het bleef bij een gelijkspel.

Om 14.30 uur moet PSV laten zien dat het weer kan winnen, met de aanwezigheid van Donyell Malen en Steven Bergwijn, tegen sc Heerenveen. Ook RKC Waalwijk en FC Emmen spelen om dezelfde tijd tegen elkaar, voor het eerst in de Eredivisie. Om 16.45 uur worden er nog twee wedstrijden gespeeld: Sparta Rotterdam-Vitesse en VVV-Venlo-FC Twente. Van al deze wedstrijden zijn live flitsen te horen op NPO Radio 1 in het programma NOS Langs de Lijn.