appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Schaatsbondscoach Coopmans haalt opgelucht adem

ANP
zaterdag 9 februari 2019 | NOS | NOS Sport

Jan Coopmans is sinds een maand of twee de bondscoach bij het langebaanschaatsen. Hij moet op de teamsprint en de ploegenachtervolging van schaatsers uit verschillende ploegen een team zien te maken. Gisteren tweemaal goud op de teamsprint, nu pakten de vrouwen zilver en de mannen goud op de ploegenachtervolging. Drie uit vier dus en dat lucht op, vertelt hij in Langs de Lijn en Omstreken.

"Bij de vrouwen waren we met een tweede plek dichtbij. Maar gezien het afgelopen seizoen, moeten we daar tevreden mee zijn", stelt Coopmans. "De mannen hebben perfect werk afgeleverd. Mooi! Of dat de hand van de nieuwe bondscoach is? Nou, nee. We hebben de koppen bij elkaar gestoken in Collalbo, net na het EK. De mannen hebben een aantal tactieken besproken en ik heb daarin een keuze gemaakt. En dan komt dit resultaat eruit."

Goede start voor schaatsbondscoach Jan Coopmans

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1