Sport
NOS

Hoe word je zo fanatiek als Mathieu van der Poel?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe word je zo fanatiek als Mathieu van der Poel?

In Hoe word je zo als... schetst presentator Anne van der Veen een profiel van een persoon uit het nieuws aan de hand van een kenmerkende eigenschap. Zo had je je deze week kunnen afvragen: hoe word je zo realistisch als Lee Towers, of zo beleefd als prinses Amalia? Van der Veen onderzoekt met haar panel hoe je zo fanatiek kunt worden als Mathieu van der Poel. Bij deze zoektocht wordt ze ondersteund door psychotherapeut Merel de Vries, oud-hockeycoach Marc Lammers en auteur Sanne Rooseboom (Het Ministerie van Oplossingen).

Op zondag 21 april rijdt Mathieu van der Poel Luik-Bastenaken-Luik, een reden voor Anne en haar panel om het fanatisme van Mathieu van der Poel uit te diepen! Wat maakt hem zo fanatiek? En wat heb je nodig om zo fanatiek te kunnen zijn?

Van der Poel komt uit een echt wielergezin, met broer en veldrijder David, vader en wielrenner Adrie van der Poel, en grootvader, held op wielen, Raymond Poulidor. Poulidor stond als publiekslieveling Poupou aan de wieg van de 'toverketel' met wielren-genen waarin Mathieu lijkt te zijn gevallen. Maar zijn genen genoeg om zo fanatiek te zijn als Mathieu, of ligt de sleutel ergens anders?

Video niet beschikbaar

In de tweede helft van het uur spreken Anne en haar panel over de jonge geest van Annie MG Schmidt. Luister de uitzending hier terug:

Hoe word je zo als...

KRO-NCRV
Bij KRO-NCRV geloven we dat de samenleving rechtvaardiger, eerlijker, groener en liever kan.
Maak morgen mee, KRO-NCRV.

Ster advertentie
Ster advertentie