appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Ex-voetballer Leon de Kogel pakt leven op na auto-ongeluk

ANP
donderdag 7 februari 2019 | NOS | NOS Sport

In juni vorig jaar verscheen een bericht over een auto-ongeluk op een nieuwswebsite in Malta. De titel van dat bericht:'Young man in danger of dying after crash'. Al snel werd duidelijk dat die 'young man' de Nederlandse voetballer Leon de Kogel was. "Als je dit zo voorleest, krijg ik een soort kippenvel. Heel raar", zegt hij. De Kogel schoof aan in Langs de Lijn en Omstreken om zijn verhaal te vertellen.

Hoe is het met voetballer Leon de Kogel na zijn ongeluk?

In de nasleep van het ongeluk moest de voormalig spits van onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles vechten voor zijn leven. "Nadat ik ontwaakte, wist ik niets meer van het voorval. Mijn vriend zei wel meteen: 'Kijk niet naar beneden'. Dat zag er echt niet uit. Ik had een open botbreuk, waardoor ik veel bloed verloor. Het zat ook heel dicht op mijn slagader. In het ziekenhuis moesten ze daardoor heel snel opereren. Als ik te veel bloed was verloren, was het klaar geweest."

De 27-jarige De Kogel - die nog altijd op krukken loopt - hoopt zich, na zijn abrupt beëindigde voetballoopbaan, nu op het trainerschap te richten. "En ooit hoop ik dat ik weer een balletje kan trappen met mijn twee kids. Die zijn nu twee en vier. Dat zijn mijn voornaamste doelen." Aankomende maandag staat er een benefietwedstrijd voor hem op het programma. Initiatiefneemster Carolien van Meel vertelde in de uitzending waarom ze dat voor hem doet.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1