appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

IJsland vliegt er vanavond uit, als het aan Juliën Althuisius ligt

ANP
dinsdag 26 juni 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Juliën Althuisius, journalist bij De Volkskrant, steekt het niet onder stoelen of banken: hij heeft een hekel aan IJsland. De ploeg die twee jaar geleden als underdog, als groep tandartsen en bakkers Europa verraste op het EK, is nu zijn charme kwijt. "Weg met dat land!"

Althuisius wil "gewoon mooi voetbal zien", en volgens hem is dat niet wat het IJslandse team doet. "Voetbal is kunst", zegt hij, "het gaat om steekpassjes, omhalen en niet om al die lange ballen naar voren. Dit is gewoon hard werken, dat kan iedereen." Maar, presentator Patrick Lodiers ziet wel strijd, "gewoon negentig minuten lang door blijven gaan." Maar een leuke pot komt er ondanks die strijd volgens Althuisius niet echt uit.

En die IJslandse klap? "Die is helemaal niet IJslands. Die hebben ze gewoon gejat van Frankrijk." Zegt Althuisius met zijn Franse shirt aan. En hoe ze het gaan doen vanavond tegen Kroatie? 4-0 wordt het, zegt Althuisius: "Kroatië klapt er overheen."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1