appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Derk-Jan Eppink (FVD) reageert op essay Baudet: ‘Ik ben voor het recht op abortus’

ANP
maandag 20 mei 2019 | WNL | Tim Berbers

Derk-Jan Eppink (FVD) is voor het recht op abortus. Dat zei de Europese lijsttrekker in het verkiezingsdebat in WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1.

Vandaag ontstond commotie rond een boekbespreking van Thierry Baudet in het rechtse Amerikaanse blad American Affairs. Baudet bespreekt daarin de laatste roman van de Franse auteur Michel Houellebecq, Serotonine.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik ben pro-choice (voor het recht op abortus – red.)", zegt lijsttrekker Eppink nu in WNL Haagse Lobby. Volgens Eppink mag je in Forum van mening verschillen, waarmee hij suggereert dat Baudet tegen het recht op abortus zou zijn, wat in het stuk niet helemaal duidelijk wordt.

Baudet schrijft daarin onder meer kritisch over abortus, euthanasie en vrouwenemancipatie. In zijn stuk maakt hij niet duidelijk in hoeverre die punten onderdeel zijn van de FVD-politiek.

Eppink: “In onze partij is het zo dat je verschillende opvattingen mag hebben. Er komt niet een partijleider met een dikke stok die zegt ‘zo moet je denken anders schop ik je eruit’.”

LEES OOK: Statenlid Robert Baljeu uit fractie FVD Noord-Holland gezet

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1