appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
Afbeelding

Mark en Margreets Weekend

Media expert Mark Koster en presentatrice Margreet Spijker over het weekend nieuws. Ze bespreken de belangrijkste artikelen uit de kranten, volgen de socials en attenderen je op opvallende televisiefragmenten. Koster schuwt z'n mening niet en Spijker houdt 'm bij de les.

Podcast afleveringen

"We hebben best goede bestuurders en best goede politici in dit land, laten we dat nou ook eens zeggen", begint mediadeskundige Mark Koster in de podcast Mark en Margreets Weekend. "Neem nou, Pieter Omtzigt, toch een kleine held, volgens mij vindt iedereen hem leuk."

Het is een schande dat het LinkedIn-account van Maurice de Hond is verwijderd. Dat zegt mediadeskundige Mark Koster in de WNL-podcast Mark en Margreets Weekend.

Presentatrice Margreet Spijker is het met Koster eens. "Ik vind het heel raar dat hij van LinkedIn wordt afgehaald. Dat kan niet niet, dit is toch schokkend?"

Verder in Mark en Margreets Weekend: De stroopwafels van Henk Krol, en het indrukwekkende verhaal van oorlogsverslaggever Emilie van Outeren.

Donald Trump wil het Chinese videoplatform TikTok verbieden omdat het bedrijf illegaal gegevens bij elkaar zou sprokkelen. Mediadeskundige Mark Koster ziet daarin een poging om jonge kiezers te dwarsbomen, zo zegt hij de WNL-podcast Mark en Margreets Weekend.

Verder in deze aflevering van Mark en Margreets Weekend: Tante Soof over asociale wielrenners en het laatste nieuws over Veronica Inside.

Mark en Margreet bespreken het weekend. Cabaretier en televisiemaker Dennis van de Ven is met een nieuwe satirisch programma bezig waarin grappenmakers in een rechtbank komen te zitten om daar hun (slechte) grappen te laten beoordelen. “Ik vind dat geweldig bedacht”, zegt mediadeskundige Mark Koster in de wekelijkse WNL-podcast. Verder hebben Koster en Spijker het ook over Doutzen Kroes die heel veel vragen heeft over het coronavirus en vooral over hoe de regering daarmee omgaat, en over hoe alle 'vervelende' vrouwen vanaf nu 'Karin' genoemd moeten worden.

Mark en Margreet bespreken het weekend, zonder Mark want die is op vakantie. WNL-redacteuren Elif Isitman en Marit Oosters komen daarvoor in de plaats en bespreken samen met Margreet Spijker de bikinifoto van Linda de Mol, het manifest voor de vrije mening en het kleine verlies van Pieter Omtzigt in de verkiezingsstrijd van het CDA.

Mark en Margreet bespreken het weekend. “Ik vind het aardig dat het NRC een stukje schrijft over Gooise kakkertjes die zich lamzuipen in Knokke en zich daar misdragen”, zegt Koster in de wekelijkse WNL-podcast. Verder in Mark en Margreets Weekend: Jort Kelder die last heeft van de cancel culture, en het interview met Giovanni van Bronckhorst.

Mediadeskundige Mark Koster en presentatrice Margreet Spijker belden met Peter R. De Vries in de WNL-podcast Mark en Margreets Weekend.
Hij ging gisteravond verbaal in gevecht met AD-journalisten Yelle Tieleman en Jens Olde Kalter in het programma Beau. Tieleman en Olde Kalter hebben een artikel geschreven waarin de anonieme advocaat van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces beweert gestopt te zijn als advocaat in dat proces wegens de inmenging van Peter R. de Vries.

Mark en Margreet bespreken het weekend. Door de coronacrisis vond er geen gezamenlijke Veteranendag in Den Haag plaats dit jaar, maar dat betekent niet dat de ex-militairen in de Kop van Noord-Holland het erbij laten zitten. In café De Kasteleen in Hippolytushoef komen ze op de vrijdag voor de Nederlandse Veteranendag samen, is te lezen in een verhaal in Trouw. “Die corona, voor deze veteranen, is helemaal niets”, concludeert mediadeskundige Mark Koster hieruit.

Acteur, zanger en cabaretier Gerard Cox vindt het 'absurd gelul' dat satire als Fawlty Towers niet meer zou mogen. Dat zegt hij tegenover de Telegraaf. Cox kreeg zelf eerder kritiek op zijn nummer 'Zo’n lekkere strakke blonde meid op ’n racefiets'. Dit zou vrouwonvriendelijk zijn, maar volgens presentator Margreet Spijker zijn nummers die pubers nu luisteren veel vrouwonvriendelijker. "Als je dat vertaalt dan is dat echt megaseksistisch eigenlijk".

Jesse Klaver eist excuses van premier Mark Rutte voor het slavernijverleden van Nederland. Mediadeskundige Mark Koster denkt dat Rutte dit best zou willen doen, maar twijfelt over of dit iets oplost. "Ik denk dat thema's als mensen op de arbeidsmarkt die achter gesteld worden, vrouwen die nog steeds minder verdienen dan mannen, belangrijk zijn en niet dingen van 500 jaar geleden."

Mark en Margreet bespreken het weekend. Mark Koster vindt het ongelooflijk dat advocaat Khalid Kasem de beoogd opvolger van Matthijs van Nieuwkerk zou zijn geweest. Dit gaat nu niet door, omdat Kasem verdacht wordt van het lekken van informatie naar de organisatie van topcrimineel Ridouan Taghi.

De NOS stopt met de omstreden Divibokaal. Dat zegt NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff in de podcast Mark en Margreets Weekend. “Ik zie dat er mensen zijn die dit raakt, die dit pijnlijk vinden. Dan moeten we stoppen met de bokaal. Als je constateert dat er zoveel mensen zijn die dit als fout zien, dan moet je er mee ophouden.”

VVD-Tweede Kamerlid Zohair el Yassini zei eerder ‘buikpijn’ te krijgen van het nieuws over de bokaal en de database. “Het lijkt alsof witte journalisten op safari gaan, op zoek naar exotische diertjes om daarmee een trofee te winnen. Hij kan wel zeggen dat het een gebbetje is, maar dat is hoe het overkomt."

Mark en Margreet bespreken het weekend. Mark bespreekt een ongekend genuanceerd verhaal van sportchef Marcel van der Kraan van De Telegraaf die in Oostenrijk het coronavirus opliep. Ook heeft Mark het over een 'zeikverhaal' van economen in de Volkskrant en het betoog van hoogleraar Sylvester Eijffinger in het Eindhovens Dagblad die stelt dat als Nederland de coronacris overleeft, wij in een paradijs terechtkomen.

Mark en Margreet bespreken het weekend. Mark heeft het over de ironische filmpjes die viraal gaan van horeca-medewerkers die op anderhalve meter hun 'klanten' proberen te serveren. Onder andere daaruit denkt hij te kunnen concluderen dat we met zijn allen een beetje corona-moe zijn. Ook heeft hij het over huidhonger, een vies woord volgens Margreet.

Mark en Margreet bespreken het weekend. Mark Koster las met veel genoegen over de politieacties in het land waarbij illegale corona-feesten werden beëindigd en deelnemende jongeren op de bon geslingerd werden. Ook hadden Mark en Margreet het over het einde van De Wereld Draait Door en de veelbesproken biografie van Patty Brard.

Mark en Margreet bespreken het weekend. Dat weekend begon op vrijdag met een veelbesproken tweet van D66-senator Petra Stienen over het coronavirus. De politica kreeg alleen op Twitter al 1000 reacties binnen. "Wereldvreemd", zegt mediadeskundige Mark Koster.

Mark en Margreet bespreken het weekend. Dat stond ook nu vooral in het teken van het coronavirus en de effecten die dat heeft op Nederland. Mark Koster keek met stijgende verbazing naar hamsterende landgenoten die supermarkten leegtrekken. Al was er ook ruimte voor complimenten, dit keer aan het adres van de minister-president.

Mark en Margreet bespreken het weekend. Mark zie een verhuftering in de maatschappij op zowel links als rechts. Gelukkig is er ook ruimte voor vrolijkheid in de vorm van Stephen Emmer. Hij is componist van alom bekende tunes op bijna alle tv- en radiozenders? Hoe hij dat doet? U hoort het in deze aflevering van Mark en Margreets Weekend.

Mark en Margreet bespreken het weekend. Vol bewondering maar ook ongeloof las Mark het verhaal over Mustafa Erkan, de redder in nood bij de aanslag in Utrecht. Margreet voelt zich er ongemakkelijk bij om nog over André en Bridget te praten en Mark vindt de berichtgeving hypocriet. Waarom?

Mark en Margreet bespreken het weekend. Vol ongeloof volgt Mark de rel rond voetbaltrainer Ron Jans die wordt beschuldigd van racisme in Amerika. En hij stond ook even stil bij het naderende afscheid van De Wereld Draait Door en het rouwproces dat volgens hem nu rond het programma op gang is gekomen.

Trailer

zondag 22 december 2019, 00:38 uur

Media expert Mark Koster en presentatrice Margreet Spijker over het weekend nieuws. Ze bespreken de belangrijkste artikelen uit de kranten, volgen de socials en attenderen je op opvallende televisiefragmenten. Koster schuwt z'n mening niet en Spijker houdt 'm bij de les.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1