appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

De Diepte In

Een lang gesprek met een interessante persoonlijkheid. In de laatste week van het jaar worden op NPO Radio 1 avondvullende gesprekken gevoerd met boeiende gasten.

Podcast afleveringen

Margje Fikse praat met microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger over de Nederlandse reactie op de corona-pandemie, wetenschap die soms 'ook maar een mening' is, de manische meningenmachine en de waarde van religie.

#6 - Wieger Hemmer in gesprek met Peter Plasman (S03)

woensdag 30 december 2020, 08:22 uur

Peter Plasman is een van de bekendste en misschien wel beste advocaten van Nederland. In 2020 verdedigde hij Johnny de Mol en sloot hij zich aan bij de politieke partij van Richard de Mos, Code Oranje. Met zijn tweede plek op de kandidatenlijst van die partij hoopt hij mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Samen met Wieger Hemmer (Omroep WNL) blikt hij terug op 2020 en vooruit op het komende jaar.

#5 - Lisette Wellens in gesprek met Ahmed Marcouch (S03)

dinsdag 29 december 2020, 23:31 uur

Hij was tien jaar en had nog nooit een pen vastgehouden toen hij in Amsterdam ging wonen. Inmiddels heeft Ahmed Marcouch het tot burgemeester van Arnhem geschopt. Hij mist als belijdend moslim een kritisch geluid vanuit de moslimgemeenschap, en is bang dat extremisten hun kans schoon zien nu de polarisatie in onze samenleving toe lijkt te nemen. 2021 staat voor hem in het teken van de "werkloze Nederlandse Nederlanders". Wat bedoelt hij daarmee en wat kan hij voor hen betekenen? Dat vertelt hij in dit gesprek met Lisette Wellens (Omroep WNL).

#4 - Elen Demir in gesprek met Fidan Ekiz (S03)

maandag 28 december 2020, 23:41 uur

Fidan Ekiz presenteerde dit jaar samen met Renze Klamer de Vooravond. De journalist is volgens links te rechts, en volgens rechts te links. Dat alles houdt haar niet tegen om documentaires te maken, te presenteren en tegelijkertijd haar mening te geven. Fidan Ekiz blikt samen met Elen Demir (Omroep WNL) terug op 2020, een jaar van uitersten, en vooruit op 2021.

#3 - Roderick Veelo in gesprek met Maurice de Hond (S03)

maandag 28 december 2020, 12:43 uur

Het was een bomvol nieuwsjaar. Daarom nemen we de tijd voor een goed gesprek over 2020.
In de deze aflevering praten Roderick Veelo en opiniepeiler Maurice de Hond over (on)geluk en rouw, strijd om de waarheid en het falende politieke systeem.

#2 - Maaike Timmerman in gesprek met Hans Klok (S03)

zaterdag 26 december 2020, 23:05 uur

Illusionist Hans Klok zag dit jaar zijn Las Vegas-droom in duigen vallen door de coronacrisis en moest veel te vroeg afscheid nemen van zijn assistente, die op jonge leeftijd overleed aan kanker. Samen met Maaike Timmerman (Omroep WNL) blikt hij terug op dit roerige jaar.

#1 - Frits Huffnagel in gesprek met Won Yip (S03)

zaterdag 26 december 2020, 13:02 uur

Het was een bomvol nieuwsjaar. Daarom nemen we de tijd voor een goed gesprek over 2020.
In de eerste aflevering praten Frits Huffnagel en horecatycoon Won Yip over lege kroegen, Nederland demonstratieland en André Hazes.

#5 - Wieger Hemmer in gesprek met Henk Otten (S02)

maandag 30 december 2019, 20:08 uur

Henk Otten verliet dit jaar Forum voor Democratie. Hij stond aan de wieg van deze nieuwe partij, maar kreeg intern bonje. In gesprek met Wieger Hemmer (Omroep WNL) vertelt Otten hoe hij 2019 heeft beleefd en hoe hoe het in zijn eigen opgerichte partij tot een succes wil maken.

Jacco Vonhof is een succesvolle ondernemer uit Zwolle. Sinds dit jaar is het voorzitter van MKB Nederland, de belangenorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf. In gesprek met Maaike Timmerman (Omroep WNL) is Vonhof openhartig over zijn jeugd, waarin hij als jochie de Molukse schoolgijzeling meemaakte.

Dalal Ghanim is 23 en ze werd dit jaar uitgeroepen tot succesvolle vluchteling-student. Ze hoort bij de Jezidi's die zwaar vervolgd zijn door IS. Op haar 17e vluchtte ze met een deel van haar familie uit Irak naar Nederland.
In 'Van Oud naar Nieuw' spreekt ze een uur lang met Maaike Timmerman van Omroep WNL.

VVD-coryfee Frits Bolkestein (85) anderhalf uur lang in gesprek met Joost Eerdmans over hedendaagse politiek, Europa, politiek leiderschap en welke levenslessen hij heef geleerd. 'Door de bril van Eerdmans' is een productie van PowNed op NPO Radio 1.

Drie uur lang spreekt Carolina lo Galbo met schrijver Arnon Grunberg over zijn moeder, zijn angststoornis, zijn schrijverschap en zijn dubbele gevoelens over het vaderschap waarnaar hij verlangt. Het Marathoninterview is een programma van de VPRO op NPO Radio 1.

#3 - Hans Simonse in gesprek met Max van Weezel (S01)

donderdag 27 december 2018, 09:00 uur

Artsen geven hem nog maar enkele maanden te leven. Max van Weezel - nestor van de parlementaire journalistiek en presentator van NPO Radio 1 - houdt zo van zijn vak dat hij wil sterven in het harnas. In Het Marathoninterview met Hans Simonse blikt hij terug op zijn leven en op bijzondere momenten in zijn 40-jarige loopbaan aan het Binnenhof en geeft hij zijn kijk op zijn Joodse afkomst.

Voor schrijver en publicist Arthur van Amerongen is Het Marathoninterview 'het hoogtepunt van het jaar, want Het Marathoninterview is monumentaal en hiermee krijg ik erkenning.'
Twee en half uur lang spreekt VPRO-interviewer Atze de Vrieze met Arthur van Amerongen over zijn loopbaan, zijn leven, zijn liefde voor rechts en de trekkracht van drugs en alcohol.

Introductie - De Diepte In

vrijdag 21 december 2018, 09:31 uur

In de laatste week van het jaar is elke avond op NPO Radio 1 een avondvullend gesprek te horen met een interessante persoonlijkheid.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1