appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: Opeens gaan we pijlsnel richting een vuurwerkverbod

ANP
woensdag 8 januari 2020 | NOS | Redactie

De kruitdampen zijn opgetrokken en zowat alle vuurwerkresten zijn opgeveegd. En opeens gaat het hard met het vuurwerkverbod. Rotterdam wil als eerste van de vier grote steden voor de komende jaarwisseling een algeheel vuurwerkverbod opleggen. Morgen bespreekt de gemeenteraad van Amsterdam hetzelfde onderwerp en eerder besloot Apeldoorn al dat de gemeente vuurwerkvrij wordt.

Tjeerd de Faber van het Oogziekenhuis in Rotterdam hoopt dat meer steden volgen. Hij omschreef zijn nachtdienst tijdens de jaarwisseling als een 'horrornacht'. In De Dag vertelt hij hoe hij de publieke opinie steeds meer ziet kantelen.

En we spreken met Arno Bonte van GroenLinks, die al jaren voor een vuurwerkverbod pleit. Want hoe feestelijk is een jaarwisseling zonder consumentenvuurwerk En hoe handhaaf je zo'n verbod? "Het belangrijkste is het stellen van nieuwe sociale normen. Dat we hardop uitspreken dat het afsteken van vuurwerk gewoon veel te gevaarlijk is."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1