appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

Vier parels van boeken in de boekenpodcast

Boekenpodcast
vrijdag 27 september 2019 | NPO Radio 1 | Redactie NTR

In een nieuwe aflevering van De NPO Radio 1 Boekenpodcast bespreken presentatoren Wim Berkelaar (OVT- VPRO) en Jellie Brouwer (Kunststof - NTR) vier recent uitgekomen boeken waarover ze enthousiast zijn.

Nietsche is een man die een bizar leven heeft geleid

Wim Berkelaar

Wim Berkelaar trapt af met het boek Ik ben dynamiet, van Sue Prideaux. "Dit is gewoon een geweldig boek. Nietsche, dat is een romanfiguur. Hij is een man die een bizar leven heeft geleid."

"Hij werd geboren in 1844 en werd krankzinnig op zijn 44e in 1889. Hij schreef in twaalf jaar tijd een oeuvre bij elkaar, wat inderdaad dynamiet is gebleken. Het is bijna te veel. Het boek is een klassieke biografie. Er zijn al heel veel biografieën over Nietsche geschreven, maar tot nu toe vind ik deze de beste."

Niet alleen de stofzuiger gaat kapot, eigenlijk gaat alles kapot in het leven van Lévi Weemoedt

Jellie Brouwer

Lévi Weemoedt raakte in vergetelheid en mensen dachten zelfs dat hij dood was. Sinds vorig jaar is hij terug, dankzij fan Özcan Akyol. Nu is er De Scherven van het Geluk, een nieuwe bundel met zijn mooiste verhalen. Jellie: "Het laat zich leven als een literair dagboek. Het is allemaal autobiografisch. Niet alleen de stofzuiger gaat kapot, eigenlijk gaat alles kapot in het leven van Lévi Weemoedt. Het is min of meer chronologisch samengesteld. Een echte aanrader." 

De volgende boeken worden besproken:

Ik ben dynamiet, van Sue Prideaux

De scherven van het geluk, van Lévi Weemoedt

De onfeilbare spion, van Owen Matthews

Alles is ok, van Ivo Victoria

Boekenpodcast

De NPO Radio 1 Boekenpodcast verschijnt tweewekelijks op vrijdag. Onze presentatoren bespreken in wisselende duo’s recent verschenen boeken. De podcast is hier te beluisteren.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1