appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

"Hij is de meest originele en unieke verhalenschrijver die we hebben.”

Maarten Biesheuvel
dinsdag 18 juni 2019 | VPRO | Redactie Twitter

Rob van Essen is schrijver en won afgelopen jaar de belangrijkste literatuurprijs van Nederland: de Libris literatuurprijs. Maar hijzelf bewondert vanzelfsprekend ook anderen. Een daarvan is Maarten Biesheuvel. 

Waarom is Maarten Biesheuvel zo bijzonder?

Hij is manisch, hij is gezellig. Het is de geur van waanzin, het is de geur van koekjes.

Het beste van Biesheuvel

Over Maarten Biesheuvel is de VPRO-podcast Het beste van Biesheuvel gemaakt. Een podcast met de 20 vrolijkste, ontroerendste en mafste verhalen van schrijver en meesterverteller Maarten Biesheuvel. Voorgedragen door Biesheuvel zelf en geïntroduceerd door biograaf in spe Erik de Bruin en radiomaakster Remy van den Brand.

Podcast teaser: 'Het beste van Biesheuvel'

Het Beste van Biesheuvel

Tweemaal per week verschijnt een nieuwe aflevering, op maandag en op donderdag. Op die dagen (nachten) zendt Nooit Meer Slapen ook een aflevering uit. Alle afleveringen van Het beste van Biesheuvel luister je via de NPO Radio 1 website of app, via iTunes of je favoriete podcastapp.

Luister hier alvast de eerste aflevering:

Het beste van Biesheuvel - Aflevering 1: Op de grote weg

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1