Cultuur & Media
AVROTROS

Peter Kwint: 'Een goed countrynummer laat je huilen (of je krijgt zin in spareribs)'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Peter Kwint: 'Een goed countrynummer laat je huilen (of je krijgt zin in spareribs)'

"Als je aan het einde van het nummer moet huilen, zin krijgt in bier of spareribs, hard moet lachen of juist dood wil: is één van die voorwaarden geldig dán is het een goed countrynummer", vertelt Peter Kwint van de countrypodcast Bright Lights in VINK.

#225 - Bright lights - De toekomst is grijs - Van de radar - VINK: De podcastgids van Nederland

Kwint, voormalig Tweede Kamerlid voor de SP, maakt samen met medecountryliefhebber Peter Bootsman de podcast Bright Lights, over countrymuziek. De twee leerden elkaar kennen vanwege een andere gedeelde interesse: punkmuziek. Bootsman: "Je merkt dat je iets deelt wat niet iedere punker deelt, namelijk de liefde voor countrymuziek. En dat gaat nog een stapje verder: je hebt gesprekken over bijzondere details, debiele feitjes."

Liefde voor punk én country

Kwint over de liefde voor beide muziekstijlen: "Voor mij is het geen tegenstelling. Dat zou ook gek zijn, het zit allemaal in één hoofd. Ik vind het lullig gezegd simpele muziek voor simpele mensen. Niet moeilijk doen, er niet omheen draaien, liedjes over dingen die het leven soms heel mooi en soms heel vervelend maken. Er zit een duidelijke structuur in de nummers, het gaat niet om de virtuositeit: hoe extreem je iets kunt zingen of spelen, maar vooral om het gevoel dat je overbrengt."

Bij VINK is ook podcastmaker Elles de Bruin te gast, zij vertelt over haar serie over vergrijzing in Nederland: De toekomst is grijs.

Luister de podcast van Elles de Bruin hier

De Toekomst is Grijs

De Toekomst is Grijs

#225 - Bright lights - De toekomst is grijs - Van de radar - VINK: De podcastgids van Nederland

VINK

Ben je op zoek naar luistertips? Heb je alle afleveringen van de 'Deventer Mediazaak' en de 'Brand in het Landhuis' al gehoord en ben je op zoek naar nieuwe parels op podcastgebied? De redding is nabij. VINK is dé podcastgids van Nederland! NPO Radio 1-presentator Mischa Blok nodigt twee podcastmakers uit die een kijkje geven achter de schermen. Hoe maak je eigenlijk een podcast? Beide gasten tippen bovendien een serie waaraan zij helemaal verslingerd zijn, en ook Mischa komt met een aanbeveling.

Iedere vrijdagnacht om 01:00 uur op NPO Radio 1 en natuurlijk vind je VINK ook in alle podcast-apps! Of op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie