Wetenschap & Techniek

Kom langs bij 'De Nacht van NTR' op het festival InScience in Nijmegen

foto: Into the Ice
  1. Nieuwschevron right
  2. Kom langs bij 'De Nacht van NTR' op het festival InScience in Nijmegen

Het programma De Nacht van NTR is aanstaande zondag bij te wonen op het festival InScience in Nijmegen, een van de grootste internationale festivals voor wetenschapsfilms in Europa.

Presentator Ruben van Haften (NTR) interviewt daar poolonderzoekers Annelies Veraart (Radboud Universiteit) en Thomas Lameris (NIOZ) over de film Into the Ice en hun bijzondere werk op Spitsbergen. Hoe werkt dit? Waarom onderzoeken ze water en vogels niet gewoon in Nederland? Ook Evanne Nowak schuift aan voor gesprek. Zij is een geestelijk verzorger die klimaatangst bespreekbaar maakt via gezamenlijke therapiesessies.

Het programma De Nacht van NTR houdt wekelijke diepgaande gesprekken over wetenschap op NPO Radio in de nacht van woensdag op donderdag van 02.00 tot 05.00 uur. Vanwege het InScience wetenschapsfestival wordt de uitzending zondag 19 maart opgenomen en daar kan je bij zijn!

Als je deze uitzending wil bijwonen of vragen wil stellen aan de geïnterviewden, kom dan op zondag 19 maart naar Café LUX, Mariënburg 38–39 in Nijmegen. De interviews zijn van 16.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie