appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Vroege vogels
STER Advertentie

Erben en Patrick: een ode aan Theo Bos

ANP
maandag 5 maart 2018 | BNNVARA | De Nieuws BV Twitter
Afbeelding

Erben Wennemars en Patrick Lodiers zijn terug van weggeweest. In Pyeongchang hebben zij beide een diploma gehaald, heeft Patrick zich ontpopt tot een heus sportverslaggever en daarnaast heeft Erben prachtige sokken om te showen. En als dat nog niet genoeg is brengt Erben een enthousiaste ode aan baanwielrenner Theo Bos.

Theo Bos, al sinds 2004 op de wereldkampioenschappen baanwielrennen en nog steeds weet hij op het podium te staan. Afgelopen weekend veroverde hij de derde plek op de kilometer. Volgens Erben is "hij wat zijn broer was voor het schaatsen." In een woord: fenomenaal. Wordt hij ooit de bondscoach?

Standbeeld

Maar niet alleen Theo Bos is een groot sporter, ook Wesley Sneijder mag niet ongenoemd blijven. Erben drukt hem op het hart dat zijn standbeeld niet bij het "kerkhof bij de KNVB" moet worden geplaatst. Mocht er ooit een standbeeld komen, zet hem dan in Utrecht in de wijk ondiep: "en laat het een inspiratiebron zijn voor de kinderen in de wijk. Laat men er naar kijken en blijf zo in de herinnering." Als het aan Erben lag wist hij wel waar zijn standbeeld zou komen: een Erbankje aan de Vecht.

Erben en Patrick bespreken het sportweekend elke maandag in De Nieuws BV

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1