appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Erben en Patrick: Stoppen of doorgaan

De Nieuws BV
maandag 8 januari 2018 | BNNVARA | Redactie

Shani Davis kwalificeerde zich dit weekend voor de 5e keer in zijn lange carrière voor de Olympische Spelen. Hij zal in Pyeongchang de 1000 meter rijden door zich als tweede, achter Joey Mantia, te plaatsen. Moet een dergelijke veteraan (35 jaar oud) stoppen of doorgaan?

Op 1 januari 2018 werd in Utrecht het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen verreden. Erben Wennemars legde, net als vorig jaar, beslag op de eerste plek. En hij hoort mensen nu fluisteren dat iemand die al zoveel gewonnen heeft, zijn schaatsen aan de spreekwoordelijke wilgen moet hangen.

Dus vraagt Patrick aan Erben: vind je het nog leuk? En juist nu heeft Erben het plezier in zelf schaatsen teruggevonden, op dezelfde manier toen hij als jongeman vanuit zijn passie voor de sport, het zelf wilde proberen. Om zoveel mogelijk te winnen, kapot te gaan en te werken aan de techniek.

En daar ligt een parallel met Shani Davis: die gaat natuurlijk geen medaille pakken in Zuid-Korea. Maar "al wordt hij 25e", zegt Erben, "dan nog moet hij ervoor gaan."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Erben en Patrick bespreken elke maandag de sportweek bij De Nieuws BV.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1