appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus met VOF de Kunst-zanger Nol Havens en wetenschapper Laurens Ham
STER Advertentie

Uitlopen met Erben - Abdelkader Benali over de schoonheid van hardlopen

De Nieuws BV
woensdag 14 juni 2017 | BNN | VARA | Redactie
Afbeelding

Erben Wennemars en Abdelkader Benali delen een passie voor hardlopen. Op de bank praten ze na over kapotgaan en waarom ze zichzelf zo uitputten.

"Abdelkader heeft een dikke kont." Dat zei de vrouw van Erben Wennemars toen ze afgelopen weekend haar man aanmoedigde en ook de schrijver voorbij zag rennen. Volgens Abdelkader is dat gewoon allemaal spieren.

Maar waarom is hardlopen zo mooi? "Als ik in zo'n wedstrijd ben, heb ik gevoel dat alles daarbuiten niks voorsteld," vertelt Abdelkader. Erben formuleert het anders: "Ik word echt gelukkig van hardlopen. (...) Ik vind het mooi om mijn lichaam te voelen, dat ik pijn kan lijden."

Uitlopen met Erben - De schoonheid van hardlopen

 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Erben Wennemars hoor je elke maandag bij De Nieuws BV over het sportweekend.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1