appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Niet de eerste prik, maar een datum voor de laatste prik: 'Dan is het einde van het begin van het einde pas echt begonnen'

ANP
woensdag 6 januari 2021 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Verpleegkundige Sanna kreeg vanochtend het allereerste coronavaccin in Nederland, daarna volgde applaus van Hugo de Jonge. Pieter Derks hoopt niet dat dat één van de bijwerkingen van het vaccin is. "Dan zal de vaccinatiebereidheid snel inzakken", zegt hij in De Nieuws BV.

Druktemaker Pieter Derks - De eerste prik

Het was nog even spannend wie de allereerste prik zou krijgen. "Bejaarden, verpleegkundigen, IC-artsen, leraren, politie-agenten, BOA’s, barmannen en nagelstylisten wilden allemaal dolgraag de eerste zijn." Derks is bang dat de discussie over de volgorde nog wel even gaat duren en stelt voor om te gaan loten. "Net als ze bij de IC-bedden willen doen, 17 miljoen briefjes in een hele grote glazen bol en dan één voor één trekken."

"Of loten per postcode, dat Gaston met een vrachtwagen vol vaccins toeterend je straat binnenkomt, en dat je dan het vaccin alleen krijgt als je géén loten hebt in de postcodeloterij, want dan heb je vorig jaar waarschijnlijk ook al een sleutelhanger of een paasbrood gewonnen." Wat Derks eigenlijk belangrijker vindt dan de eerste prik; is er al een datum voor de allerlaatste prik? "Want dan is het einde van het begin van het einde pas echt begonnen."

Druktemaker Pieter Derks - De eerste prik

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1